De Italiaanse studentenstad Perugia is opnieuw geschokt door een moord: een man van 23 jaar werd op dinsdag in zijn woning geëxecuteerd met een oud vuurwapen. Dat gebeurde uitgerekend op de dag dat het Italiaanse hooggerechtshof besliste dat het proces voor de moord op Meredith Kercher opnieuw gedaan moet worden.

Alessandro Polizzi lag vredig te slapen met zijn verloofde, Julie Tosti, toen een onbekende omstreeks 3u inbrak in hun appartement en twee dodelijke schoten loste. Polizzi werd geraakt in het hoofd en de borst en was op slag dood. De schutter wou daarna ook Tosti neerschieten, maar het stokoude wapen blokkeerde. Dan begon de onbekende haar maar te slaan en te schoppen en vluchtte daarna hals over kop weg. Tosti raakte enkel lichtgewond, maar verkeerde wel in shock.

Oud pistool

Het waren de buren die daarna alarm sloegen volgens de Corriera della Sera. ‘We hoorden lawaai van glas dat brak en het geschreeuw van Julia die wanhopig om hulp riep.' Toen de agenten ter plaatse kwamen vonden ze de gewonde Tosti en het moordwapen aan. De dader was het waarschijnlijk verloren in zijn haast om uit het appartement te vluchten. Het bleek om een stokoud 9mm pistool te gaan. Hoewel Tosti in shock verkeerde, zegt de politie dat ze nuttige informatie over de dader te weten zijn gekomen uit haar getuigenis.

Het motief van de dader is nog niet bekend, maar de politie denk dat het om een moord uit jaloezie gaat. Er wordt ook onderzocht of de moord iets te maken heeft met een incident enkele dagen geleden waarbij Polizzi een andere jongeman rake klappen verkocht, waarbij de laatste in het ziekenhuis belandde met een gebroken neus. Polizzi viel hem schijnbaar zonder reden aan toen hij 's nachts een broodje aan het eten was mijn zijn verloofde.