VRT stopt met Junior Eurovisiesongfestival
De 14-jarige Fabian Feyaerts behaalt in 2012 de vijfde plaats (op twaalf deelnemers) op de tiende editie van het Junior Eurovisiesongfestival in Amsterdam. Foto: rr

De tiende editie van het Junior Eurosongfestival was meteen ook de laatste waaraan de VRT deelnam. Ketnet zal dit jaar al geen kinderen meer sturen naar het internationaal liedjesfestival, maar de jongerenzender organiseert in de plaats wel een eigen muziekwedstrijd.

Van de jonge rockers van X!nk tot Fabian, tien deelnames aan het Junior Eurovisiesongfestival was voldoende voor de VRT. De elfde editie in het Oekraïense Kiev, op 30 november 2013, zal het zonder Vlaamse deelnemer moeten stellen.

‘Wanneer één iemand de preselecties wint, krijgt die ook alle druk op zijn schouders. We willen de focus meer verleggen van een wedstrijd naar de overtuiging dat alle deelnemers winnaars zijn', klinkt het bij Wouter Quartier, de netmanager van Ketnet.

Bovendien is er ook een pak meer belangstelling voor de preselecties, Eursong for Kids , dan de liedjeswedstrijd zelf. Daarom wil de jongerenzender voortaan zijn energie richten op een eigen talentenjacht onder de noemer ‘Wie wordt junior 2013?' Hoe die wedstrijd voor jonge muzikanten precies zal verlopen, wordt later bekendgemaakt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig