De Hasseltse rechtbank heeft een 41-jarige man uit Hechtel-Eksel veroordeeld tot een werkstraf van 150 uren of een vervangende celstraf van twaalf maanden, waarvan twee derde met uitstel een een boete van 5.500 euro, volledig met uitstel, voor het dealen van cocaïne en wegens het bezit van speed. De feiten vonden plaats in Hechtel-Eksel en Lommel tussen april en november 2011.

Op 11 november 2011 zette de politie de man in Lommel aan de kant, omdat hij met zijn wagen zwalpend over de weg reed. In het voertuig vonden de agenten ook een busje traangas, twee zakmessen en een houten bijlsteel.

De aangetroffen boekhouding en het onderzoek van zijn gsm toonden aan dat hij coke dealde. Hij kocht de drugs aan voor dertig euro per gram en deed die voor vijftig euro van de hand. De in beslag genomen verboden wapens zullen vernietigd worden. Aan het uitstel zijn wel voorwaarden gekoppeld. Hij moet wegblijven uit het drugsmilieu, zijn schulden blijven afbetalen en aan het werk blijven.

Voor de verboden wapens kreeg hij een effectieve boete van 550 euro. De proceskosten bedragen ruim 1.450 euro. De rechtbank verklaarde ook een vermogensvoordeel van 9.450 euro verbeurd, maar dat werd ook met uitstel opgelegd.