Het Brusselse parket heeft donderdag een werkstraf gevorderd tegen een 42-jarige bejaardenhelpster die drie jaar lang geld van één van haar patiënten had verduisterd. In totaal drukte ze 27.000 euro achterover. Die gebruikte ze om de gokschulden van haar vriend af te betalen. Die partner is sindsdien verlost van zijn gokverslaving door een toestel met elektrische schokken dat zijn eigen broer in elkaar knutselde.

De bejaardenhelpster begon in 2007 op kleine schaal haar patiënte te bestelen. Telkens de bejaardenhelpster boodschappen ging doen voor haar patiënte, haalde ze een kleine som geld extra af, die ze dan in eigen zak stopte. Op een dag stootte ze in de woning van de bejaarde echter op een reeks blanco cheques. Ook die drukte ze achterover en daarmee begon ze grotere sommen geld te verduisteren. Ze begon met een bedrag van 850 euro maar voerde dat bedrag steeds op, tot ze uiteindelijk een cheque voor 12.000 euro opstelde. Die transactie werd echter geblokkeerd omdat het misbruik aan het licht was gekomen.

De vrouw bekende van bij haar eerste verhoor alle feiten en verbond er zich toe het geld terug te betalen. Haar partner, die mee terechtstond omdat hij op de hoogte was van de verduisteringen, is intussen ook verlost van zijn gokverslaving doordat zijn eigen broer een namaak-bingokast in elkaar knutselde die de man bij aanraking elektrisch schokken bezorgde.

De rechtbank velt haar vonnis op 18 april.