'Google Now op iOS nog niet goedgekeurd door Apple'
Foto: afp
Een van de meest bejubelde Android-innovaties van Google is de Now-applicatie. Bij Google zijn er wel degelijk plannen om die persoonlijke assistent naar de iPhone en de iPad te brengen, maar de app wacht nog op goedkeuring door Apple.

Dat zegt Google-topman Eric Schmidt tijdens de Big Tent-conferentie in India. Google Now is een uitbreiding van de Google-zoekapplicatie en doet dienst als een soort intelligente persoonlijke assistent - de app wil je relevante informatie voorschotelen nog voor je er bewust naar op zoek gaat.

Google Now werd voor het eerst geïntroduceerd op versie 4.1 van Android, die vorig jaar werd voorgesteld. Er wordt al langer gefluisterd dat deze app ook zijn opwachting zou maken op Apple-toestellen, en dat wordt nu iets concreter - al blijft de Google-topman toch eerder vaag.

Op de vraag wanneer Google Now er zou komen voor iOS, antwoordde Schmidt 'dat je dat aan Apple moet vragen. Apple heeft een beleid om apps die in hun App Store willen toe te laten of af te keuren. 'Sommige apps die we maken worden door hen toegelaten, en andere dan weer afgekeurd', voegt Schmidt er nog aan toe. De functionaliteit van Google Now loopt voor een deel gelijk met Apples eigen Siri-assistent, en mogelijk wil Apple de overlap eerst in detail bekijken.

Recent nog dook er een promovideo op van Google Now op iOS, maar die werd snel weer offline gehaald.