'Ik hoop dat De Gelder zelf zal zeggen dat hij toerekeningsvatbaar is'
'Ik hoop dat hij eindelijk zal zeggen dat hij toerekeningsvatbaar is en dat hij alles heeft gepland.' Dat heeft kinderverzorgster Hilde De Bondt donderdagochtend verklaard over het laatste woord dat Kim De Gelder vandaag kreeg.

Na het pleidooi van advocaat Jaak Haentjens volgden de replieken. Kim De Gelder kreeg tot slot het laatste woord voor de sluiting van de debatten. 'Ik hoop dat hij zal zeggen dat hij toerekeningsvatbaar is en dat hij alles heeft gepland. Het is belangrijk dat hij dat zegt', meende Hilde De Bondt, de kinderverzorgster die zwaargewond raakte tijdens het drama in Fabeltjesland, donderdagochtend.

'Maar wat moet je van hem (De Gelder, red.) verwachten? Ik hoop dat hij ons nooit een brief zal schrijven, zoals hij al gezegd heeft, of ons persoonlijk zal uitnodigen. Daar ga ik zeker en vast niet op ingaan. En ook niet om antwoorden te krijgen, want die zullen we niet krijgen. Hij mag ze vandaag geven.'

Maar het enige wat Kim De Gelder nog zei toen hij het laatste woord kreeg, was dat hij 'zich aansloot bij zijn advocaat'.