Eén miljard mensen kijkt naar YouTube
Foto: rr
Elke maand krijgt videosite YouTube een miljard unieke bezoekers over de vloer. De recente groei komt vooral van de vele nieuwe bezoeken via smartphones en tablets.

'Als YouTube een land was, zou het het derde grootste land ter wereld zijn, na India en China', schrijft YouTube in een blogpost. Maandelijks bezoekt een miljard mensen de videosite - dat is een op de twee mensen op het internet. 

Het nieuwe record heeft te maken met de explosieve groei van nieuwe smartphone- en tabletgebruikers. De toename van YouTube-kijkers komt er volgens de videosite grotendeels door wat marktonderzoeker Nielsen 'Generatie C' noemt.

Die nieuwe generatie verandert de manier waarop mensen content bekijken, en doet dat op zijn eigen manier en voorwaarden. Nielsen noemt deze groep Generatie C(onnect), omdat ze niet gegroepeerd worden door hun leeftijdsgroep, maar door hun gedrag om voortdurend verbonden te zijn. In een andere blogpost vertelt Google meer over het onderzoek dat al is gebeurd naar het kijkgedrag van die zogeheten Generatie C.