IOC positief over kandidatuur Madrid voor Spelen van 2020
Foto: REUTERS

De evaluatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft donderdag bekendgemaakt dat de cijfers van het project van de kandidatuur van Madrid voor de Olympische Spelen van 2020 ‘levensvatbaar' zijn en dat ‘de crisis niet overdreven afbreuk zou mogen doen aan de kandidatuur'.

‘Er is al veel infrastructuur voorhanden, wat er voor zorgt dat de crisis niet overdreven afbreuk zou mogen doen aan de kandidatuur', verklaarde Gilbert Felli, uitvoerend directeur van de Olympische Spelen van het IOC. Ook wijst hij erop dat het IOC haar eigen normen heeft aangepast. ‘We willen niet elke keer weer duurdere Spelen', klinkt het.

Naast de financiële kant is het IOC na haar bezoek ook opgetogen over het enthousiasme van de Spanjaarden. Uit een onderzoek zou blijken dat 81% van de Spanjaarden achter de kandidatuur staat, al waren er ook manifestaties tijdens het bezoek van het IOC.

Op een persconferentie sprak het IOC lovende woorden voor Madrid, dat zich al voor de derde keer kandidaat stelt, maar volgens het IOC sterke vooruitgang heeft geboekt. Ten slotte sprak de evaluatiecommissie zich positief uit over het Spaanse antidopingbeleid, dat op de goede weg is volgens het IOC.

De Spelen van 2020 worden in Madrid, Tokio of Istanboel gehouden. De beslissing valt in september. (belga)