Drie op drie voor Belgische mannen in Miami
Foto: AFP
Na Xavier Malisse (ATP 53) en Olivier Rochus (ATP 145) heeft ook David Goffin (ATP 47) zich geplaatst voor de tweede ronde van het Masters 1000-tennistoernooi van het Amerikaanse Miami (hard/4.330.625 dollar).

De 22-jarige Luikenaar rekende in de eerste ronde af met de Nederlander Robin Haase (ATP 50). Het werd 7-6 (7/4), 3-6 en 6-1 na exact twee uur wedstrijd. Het was hun eerste onderlinge confrontatie. In de tweede ronde wacht Philipp Kohlschreiber (ATP 21), die als achttiende reekshoofd vrij was in de eerste ronde. Ook tegen de Duitser speelde Goffin nooit eerder.

Rochus, die in Miami kwalificaties moest spelen om op de hoofdtabel te geraken, won zijn eersterondepartij na opgave van zijn Japanse tegenstander Tatsuma Ito (ATP 96). Die gooide in de derde set na 1u40 wedstrijd de handdoek bij een 4-6, 6-4 en 3-1 stand in het voordeel van Rochus. In de tweede ronde treft de 32-jarige ‘Oli' de als achtste geplaatste Fransman Richard Gasquet, die vrij was in de eerste ronde. Beide tennissers speelden al achtmaal tegen mekaar op het ATP-circuit, Gasquet won zes keer.

Woensdag verzekerde ook Xavier Malisse (ATP 53) zich al van een ticket voor de tweede ronde van het Sony Open tennis, na een zege in drie sets tegen de Amerikaanse qualifier Rajeev Ram (104).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in