McDonald's creëert 500 jobs in België
Foto: BELGA

De fastfoodketen McDonald's wil de komende drie jaar 60 miljoen euro investeren in België, vooral in de bouw en renovatie van restaurants. Die inspanning moet meteen ook 500 nieuwe jobs opleveren. Dat heeft de topman van McDonald's België, Stéphane De Brouwer, aangekondigd op een persconferentie.

De eerste McDonald's in België opende op 21 maart 1978 de deuren aan de Brusselse Beurs. Vijfendertig jaar later telt de restaurantketen 65 vestigingen, waarvan 64 in handen van 21 franchisenemers, met in totaal 2.900 mensen in dienst.

‘Tijdens die 35 jaar hebben we mislukkingen en successen gekend, maar we hebben onszelf altijd in vraag gesteld. Dat heeft ons in staat gesteld vooruitgang te boeken', aldus De Brouwer.

Imago

Onder impuls van de crisissen in de voedselketen in de jaren ‘90 (gekkekoeienziekte, dioxinecrisis) probeerde McDonald's zijn imago op te krikken. ‘We hebben een systeem van traceerbaarheid in de voedselketen opgezet en we proberen zoveel mogelijk een beroep te doen op biologische landbouw, om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de klanten', vervolgde hij. Recent moet de fastfoodketen afrekenen met een tendens naar meer gezonde voeding. Als antwoord op die anti-junkfoodevolutie zegt de groep zich ook ‘zoveel mogelijk in vraag te stellen'.

In 2012 ontving McDonald's België 38 miljoen bezoekers, tegenover 37 miljoen in 2011. Afgelopen jaar investeerde de Amerikaanse keten ook al 14 miljoen euro in het restaurantnetwerk. Het omzetcijfer van vorig jaar is donderdag nog niet meegedeeld. Vorig jaar boekte McDonald's België een omzet van 140 miljoen euro.