Ikea België hervat verkoop köttbullar

Vanaf maandag 25 maart hervat Ikea België de verkoop van de populaire köttbullar-gehaktballetjes in de zes restaurants in ons land. De verkoop in de winkels hervat op een latere, nog niet bepaalde datum. Dat zei Ikea-woordvoerder Steven De Smet donderdag.

Tijdens het uitdijende paardenvleesschandaal in Europa, riep de Zweedse meubelketen op 26 februari de populaire gehaktballetjes terug in 125 vestigingen in 14 Europese landen. In een staal afkomstig van de Ikea-vestiging in het Tsjechische Brno bleken de ‘runds- en varkensballetjes' sporen van paardenvlees bevatten.

'Ikea heeft de productie- en controleprocedures herbekeken en verstrengd', aldus De Smet. ‘Daarna is een nieuwe productie opgestart. Die wordt nu verspreid.'

In Oostenrijk, Denemarken, Finland en Zweden is de verkoop van het iconische Zweedse product donderdag al in de restaurants hervat. De zes Belgische Ikea-restaurants volgen komende maandag.

De verkoop ervan in de ‘Swedish Food Shops' in de winkel, hervat op een later tijdstip. Die datum voor België is nog niet bepaald, zegt de woordvoerder.