Twaalf mensen in een vluchtelingenkamp in de buurt van Peshawar lieten donderdag het leven door een aanslag met een bomauto in het noordwesten van Pakistan. Dat lieten de lokale autoriteiten weten. Bij de aanslag vielen ook een dertigtal gewonden.

In het kamp van Jalozai verblijven duizenden gezinnen die op de vlucht zijn geslagen voor de gevechten tussen veiligheidstroepen en islamitische rebellen in de stammengebieden in het noordwesten van Pakistan. De bom zat verborgen in een kleine Suzuki. Op het moment van de explosie stonden de vluchtelingen in de rij voor hun voedselrantsoen. Tot nu toe heeft niemand de aanslag opgeëist.

Al sinds 2007 wordt Pakistan geteisterd door een golf van aanslagen. In de meeste gevallen worden die gepleegd door de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), de Pakistaanse Taliban. Dat is een gewapende islamitische groepering die vijandig staat tegenover de Pakistaanse ordetroepen en symbolen van de regering. De aanslag komt er nadat woensdag de datum voor de parlementsverkiezingen in Pakistan bekend raakte. Die vinden plaats op 11 mei.