670 Lufthansavluchten geschrapt door staking
Foto: EPA

Bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn donderdagochtend meer dan 670 vluchten geannuleerd als gevolg van een stakingsactie bij het grondpersoneel. De actie zorgt ook voor hinder op Brussels Airport. Negentien vluchten werden daar afgelast.

De actie was aangekondigd, maar treft sommige luchthavens zwaar. Het zwaarst getroffen zijn Frankfurt en München, twee belangrijke knooppunten voor Lufthansa. Maar ook in Berlijn, Hamburg, Düsseldorf en Keulen is de actie voelbaar.

Lufthansa koos ervoor om bijna alle binnenlandse vluchten te schrappen. Ook heel wat Europese verbindingen zijn tussen 5 uur en 12 uur geannuleerd. De voorkeur is gegeven aan het langeafstandsverkeer. In Brussel werd een tiental vertrekkende vluchten en een negental aankomende Lufthansavluchten uit Frankfurt, München en Hamburg afgelast.

De staking is een initiatief van de vakbond Verdi. Die wil de druk in de loononderhandelingen, die vrijdag plaatsvinden, opvoeren. Verdi vraagt voor de 33.000 personeelsleden van Lufthansa een opslag van 5,2 procent en een werkzekerheidsgarantie.