De Nederlandse organisator van dance-evenementen en festivals ID&T wordt onderdeel van het Amerikaanse bedrijf SFX Entertainment. Dat is donderdag bekendgemaakt. SFX koopt driekwart van de aandelen van de onderneming, wat ID&T waardeert op ruim 130 miljoen dollar (100 miljoen euro).

ID&T is bekend van evenementen als Sensation en Thunderdome. De onderneming is opgericht in 1992 en actief in 22 landen in Europa, Azië, Australië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Ook in België, onder meer in de Ethias Arena in Hasselt, werd al een Sensation-evenement georganiseerd.

Ondanks de overname blijft de organisatie in Nederland. “Het creatieve hart, waar de feesten en festivals worden bedacht en vormgegeven, blijft volledig in Nederlandse handen. Het blijft onder de naam M-Design gevestigd in Amsterdam”, zo klonk het donderdag. Ook blijft de naam ID&T gewoon bestaan. In 2012 sloeg de onderneming nog een overnamebod van 100 miljoen dollar af.

Volgens directeur Duncan Stutterheim kan ID&T, als onderdeel van SFX, flexibeler reageren op nieuwe ontwikkelingen, belangrijke investeringen beter dragen en over grotere reserves beschikken qua personeel en organisatie.