Vervotte nieuwe voorzitster Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie
Inge Vervotte Foto: Michiel Hendryckx

Voormalig CD&V-minister Inge Vervotte is de nieuwe voorzitster van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ). De raad van bestuur van de instelling heeft de gewezen minister maandagavond aangesteld als opvolgster van Wivina Demeester, die het VIGeZ negen jaar heeft geleid.

Het VIGeZ is een expertisecentrum voor gezondheidspromotie en ziektepreventie. Het levert strategieën, advies, methodieken en ondersteuning aan gezondheidswerkers en professionals.

Afscheidnemend voorzitster Demeester benadrukt dat het VIGeZ een belangrijke rol speelt in de uitvoering van het Vlaams preventief gezondheidsbeleid. Haar opvolgster wijst erop dat gezondheidspromotie de laatste jaren alsmaar belangrijker werd en verwacht dat dit in de toekomst alleen nog maar zal toenemen. “Ik hoop het belang van gezondheidspromotie te vergroten en de slagkracht van VIGeZ te versterken”, aldus Vervotte.

Vervotte was in het verleden onder meer Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en federaal minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven voor CD&V. Op 23 augustus 2011 kondigde ze haar vertrek aan uit de actieve politiek. Vervotte trok toen de deur van de Kamer achter zich dicht om begin januari als gedelegeerd bestuurder van zorgkoepel Emmaüs aan de slag te gaan. Kort daarop werd ze ook tot bestuurslid van de Katholieke Universiteit Leuven benoemd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig