Milaan-Sanremo werd grondig verstoord door de sneeuwval. Halfweg koers werden de beklimmingen van de Passo Del Turchino en Le Manie geschrapt en moesten de renners voor een tocht van 50 kilometer de ploegbus in. Bij de herstart om 15u gaven Tom Boonen, Stijn Vandenbergh, Niki Terpstra, Matthew Goss en een rits andere renners er de brui aan.

'Ik heb er geen zin meer in', vertelde Boonen boos. 'Dit is geen normaal verloop meer van een wedstrijd. De eerste uren waren bijna onmenselijk. Probeer maar eens enkele uren te fietsen in de sneeuw. Zeker honderd renners waren al gelost toen de organisatoren met hun beslissing voor de pinnen kwamen om de wedstrijd te neutraliseren. Al de geloste renners van de eerste uren mochten na een tochtje met de bus gewoon opnieuw met de grote groep van start gaan. Dat kan ik geen normaal verloop meer noemen en daarom geef ik er liever de brui aan', foeterde de Belgische kampioen.

'Ik denk dat vele jongens uit het peloton mijn voorbeeld hadden willen volgen. Maar er spelen natuurlijk ook andere belangen mee. Maar voor mij hoefde het echt niet meer. Dit is er over.'

Of deze opgave in Milaan-Sanremo iets zal veranderen aan de planning van Tom Boonen voor de komende week, moet nog uitgemaakt worden. Misschien gaat de Belgische kampioen woensdag wel van start in Dwars door Vlaanderen om nog de nodige kilometers te halen in het vooruitzicht van de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig