Hoewel Tom Boonen de tweede start niet meer genomen had, waren ze in het kamp van Omega Pharma-Quick.Step tevreden over het verloop en de resultaten in Milaan-Sanremo.

‘Ik ben fier op wat Sylvain Chavanel en Mark Cavendish gepresteerd hebben,' aldus ploegleider Wilfried Peeters. ‘Cavendish heeft echt gereden om de Primavera te kunnen winnen en hij heeft gekoerst, zoals ik hem dat zaterdag voorspeld had. Het is alleen niet in zijn voordeel uitgedraaid. Wat Chavanel betreft, was het zo dat we gevraagd hadden dat er iemand mee in het offensief moest gaan als er in de finale een aanval kwam. Dat heeft hij perfect uitgevoerd. Toen ik daarop zag dat we in de achtervolgende groep enkel nog Cavendish hadden, heb ik Chavanel voluit zijn kans laten gaan. Hij heeft volgens mij de perfecte koers gereden ook al heeft hij niet gewonnen.'

Peeters kwam ook nog even terug op de opgave van Tom Boonen. ‘Ik stond volledig achter zijn beslissing. Hij was zo verkleumd in de bus gekomen en het was een hele organisatie geweest om voor iedereen nog droge en warme kleren bij de werk te krijgen omdat alles in de vrachtwagen zat. Ook al heeft hij nu slechts 110 kilometer gereden in de plaats van de verwachte 300, zal dat geen gevolgen hebben voor de komende dagen. Geen Dwars door Vlaanderen dus en op naar E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem.' (belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig