De topman van de socialistische bediendebond BBTK, Erwin De Deyn, vraagt zich af of het ABVV nog verder moet onderhandelen over het eenheidsstatuut. En dat terwijl het overleg tussen vakbonden, werkgevers en regering woensdag pas echt is begonnen. De topman van het ABVV, Rudy De Leeuw, besloot gisteren niet te reageren op de uitlatingen van De Deyn. Dinsdag steken de voorzitters van de vakbondscentrales van het ABVV de koppen bijeen. De BBTK-topman vraagt het ABVV om snel duidelijkheid te verschaffen.

De Deyn heeft het niet begrepen op de aanpak van minister van Werk Monica De Coninck (SP.A). Hij bestempelt haar aanpak als ‘alarmerend'. En voegt er nog aan toe dat zij zich vooral laat inspireren door de werkgevers. Conclusie van De Deyn, die gisteren sprak tijdens een congres van de Antwerpse afdeling van de BBTK: ‘De onderhandelingen zijn slecht gestart'.

Enkele onderhandelaars wezen er gisteren op dat de minister van Werk tot nog toe geen enkel voorstel op tafel heeft gelegd tijdens de overlegronden.

Karel Van Eetvelt van Unizo meldde gisteren zelfs dat De Deyn verkeerde informatie verspreidt.