Roger De Vlaeminck: 'Sagan moet niemand vrezen'
Foto: fotoweb
Peter Sagan start zondag als topfavoriet in de 104e Milaan-Sanremo. De 23-jarige Slovaak van Cannondale won dit seizoen al twee ritten in de Ronde van Oman, de GP Camaiore én twee etappes in Tirreno-Adriatico. Voor Roger De Vlaeminck meer dan genoeg om de Slovaak tot topfavoriet te bombarderen voor La Primavera.

‘In die lastige Italiaanse rittenkoers heeft hij al zijn kwaliteiten laten zien,' zegt Roger De Vlaeminck. ‘Dat hij in de spurt niemand meer moet vrezen, konden we vaststellen toen hij er Cavendish, Greipel, Ciolek en Goss van langs gaf. Na de volgens velen te overdreven lastige rit rond Porto Sant'Elpidio smukte hij zijn visitekaartje verder op. Nibali en Rodriguez vloeren op hun terrein, is niet iedereen gegeven. Zijn tegenstanders zullen zondag over goede papieren moeten beschikken om deze Sagan te kloppen.'

Wie worden die tegenstanders? Misschien de winnaars van de voorbije jaren omdat zij op meer ervaring kunnen rekenen dan Sagan, hoewel die vorig jaar al vierde was. Met vijf zijn ze er zondag bij: Simon Gerrans, Matthew Goss, Fabian Cancellara, Filippo Pozzato en Alessandro Petacchi.

Daarnaast is er nog Andre Greipel die in Sanremo eindelijk een keer hoopt mee te kunnen spurten, Edvald Boasson Hagen die met zijn ploegmakkers van Team Sky wil uitpakken en Vincenzo Nibali, die beter kan doen dan vorig jaar toen hij ook Tirreno-Adriatico had gewonnen en derde werd. Net als wereldkampioen Philippe Gilbert en zijn eveneens herboren ploegmakker Thor Hushovd zijn ze allicht al aan het nadenken hoe ze Peter Sagan klein kunnen krijgen. (belga)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig