De Sart: 'Standard gaat inderdaad samenwerken met Tubeke'
Philippe Saint-Jean, Raymond Langendries en Jean-François De Sart Foto: PN
Standard Luik en tweedeklasser Tubeke hebben donderdag zoals aangekondigd in onze krant bekendgemaakt dat ze een sportief samenwerkingsakkoord voor zeven jaar ondertekend hebben. Standard zal een eerste optie hebben als het jonge talenten van Tubeke wil aantrekken en de Luikse club zal beloftevolle spelers bij de Brabantse tweedeklasser stallen.

'De jongeren van Standard kunnen bij ons in tweede klasse ervaring komen opdoen', onderlijnde Philippe Saint-Jean, sportief directeur van Tubeke, aan de zijde van zijn Standard-collega Jean-François De Sart.

'Tubeke heeft een uitstekende reputatie. We weten dat onze beloften en jonge getransfereerde spelers bij hen in goede handen zijn', aldus De Sart. 'Voor jonge Brusselaars is het ook makkelijker om naar Tubeke te komen dan om de verre verplaatsing naar Luik te maken.'

Standard had sinds vorig jaar al een samenwerkingsakkoord met Brussels, ook een tweedeklasser. 'Maar dat komt door deze nieuwe verbintenis niet in gevaar', benadrukte De Sart.

Tubeke kampt met financiële problemen, maar voorzitter Raymond Langendries is optimistisch over het behalen van de licentie voor volgend seizoen. 'Nu we spelers van Standard in bruikleen krijgen, moet dat lukken', verklaarde de preses..