EUROPA LEAGUE. Weergaloze Hazard stoot door met Chelsea
Foto: AP
Chelsea heeft de kwalificatie voor de kwartfinales afgedwongen na een 3-1 overwinning tegen Steaua Boekarest. Eden Hazard gaf een sublieme assist bij het derde doelpunt van Fernando Torres en dwong vlak voor tijd een strafschop af.

Chelsea verloor de heenwedstrijd in Roemenië verrassend met 1-0. Van enige druk was tijdens het eerste halfuur weinig te merken. Maar één versnelling van Mata was voldoende. De Spanjaard tikte de bal in doel na een assist van de opgekomen Ramires. Chelsea dreigde daarna opnieuw via een schot van Torres maar kreeg in de extra tijd van de eerste helft een opdoffer te verwerken. Chirices trapte bij een corner de bal hoog in doel. De verdediger van Steaua maakte de Chelseafans compleet stil. 

De Engelsen moesten op zoek naar minstens twee doelpunten en drukten de Roemenen helemaal weg. Bij een stilstaande fase in de 57ste minuut kopte John Terry, na een ingestudeerd nummer, raak via het doelhout. Hazard dreigde een minuut later met een laag schot maar Steaua scoorde bijna aan de andere kant. Cech stond echter attent te keepen.

De aanvalsgolf stopte niet en Hazard speelde met een subliem hakje Torres vrij. De Spanjaard schoof de bal overhoeks binnen. Chelsea moest nog twintig minuten stand houden en kon dat makkelijk. Vijf minuten voor tijd dwong Hazard nog een strafschop af maar Torres knalde die tegen de dwarsligger. Zo bleef het bij 3-1 voor de Engelsen.

1/8ste finales (heen: 7 maart, terug 14 maart)

Zenit St-Petersburg (Rus) - Bazel (Zwi): 1-0 (0-2 heen)
Rubin Kazan (Rus) - Levante (Spa) 2-0 (n.v.) (0-0 heen)
Inter Milaan (Ita) - Tottenham (Eng): 4-1 (n.v.) (0-3 heen)
Bordeaux (Fra) - Benfica (Por): 2-3 (0-1 heen)
Chelsea (Eng) - Steaua Boekarest (Roe): 3-1 (0-1 heen)
Fenerbahce (Tur) - Viktoria Plzen (Tsj): 1-1 (1-0 heen)
Lazio Rome (Ita) - Stuttgart (Dui): 3-1 (2-0 heen)
Newcastle (Eng) - Anzhi Makhatchkala: (Rus) 1-0 (0-0 heen)