EUROPA LEAGUE. Tottenham houdt sterk Inter af na verlengingen
Foto: Belga
Tottenham begon met een voordeel van drie goals aan de terugwedstrijd in Milaan (3-0 heen). Dat bleek na negentig minuten niet genoeg want een sterk Inter knokte zich terug. De ploeg van Dembele en Vertonghen trok pas na verlengingen aan het langste eind en gaat ondanks een 4-1 nederlaag door naar de achtste finales van de Europa League.

Inter begon vanaf de aftrap druk te zetten op de Engelsen, die zonder superster Gareth Bale speelden. Antonio Cassano dwong na een kwartier een kans af maar hij miste. Een paar minuten later claimde de Italiaan een strafschop maar scheidsrechter Iven Bebek ging daar niet op in. Na twintig minuten mochten de Milanezen toch juichen. Guarin kopte een prachtige voorzet van Palacio makkelijk binnen aan de tweede paal.

Tottenham prikte terug via een schot van Sigurdsson maar daarna was het opnieuw al Inter dat de klok sloeg. Palacio trapte vlak na het halfuur op de lat. Vlak na rust kwam de Argentijn, na balverlies van Dembele, opnieuw voor doel en deze keer was het wel raak. Inter speelde sterk en werd in de 74ste minuut opnieuw beloond. Een vrijetrap van Cassano ging via Gallas in doel. In de extra tijd kreeg Cambiasso een reuzekans om Tottenham dood te doen maar de Argentijn trapte naast. 

Blijvende spanning

Tijdens de verlengingen dreigden de Spurs eerst via Lennon. De daaropvolgende corner resulteerde in een kopbalkans voor Jan Vertonghen maar Handanovic pareerde goed. Ook de volgende corner was gevaarlijk want Gallas knikte net naast. Vijf minuten later was het wel raak. Na een knappe solo en schot van Dembele tikte Adebayor de bal in de rebound binnen.

Inter kon daarna dreigen via een schot va Cassano maar doelman Friedel redde mooi. In de 106de minuut zorgde Ricky Álvarez toch nog voor de nodige spanning. Hij kopte een voorzet van de alomtegenwoordige Cassano van dichtbij binnen. Daarna leek de energie van de Italianen op en Tottenham voetbalde de wedstrijd uit.