EUROPA LEAGUE. Witsel scoort maar is uitgeschakeld
Foto: Belga
Zenit St.-Petersburg is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. Het won met 1-0 van Bazel maar dat was onvoldoende voor kwalificatie. Axel Wistel scoorde na een deviatie van Nicolas Lombaerts een Belgische goal maar verder kwam Zenit niet, ondanks tal van kansen.

Zenit verloor de heenwedstrijd in Bazel met 2-0 en moest dus stevig aan de bak in het eigen Petrovsky Stadium. Aanvankelijk resulteerde dat niet in echt uitgespeelde kansen. Na een half uur was het echter raak. Lombaerts kopte een corner door en Witsel stond in de kleine rechthoek klaar om de bal binnen te knikken.

De Russen gingen meteen op zoek naar een tweede doelpunt. Vlak voor rust kreeg Bazelmiddenvelder Marcelo Diaz ook nog eens een tweede keer geel na een domme tackle. De weg naar de achtste finales lag open voor Zenit. Maar kans na kans werd de nek omgewrongen. Eerst trapte Danny onbegrijpelijk over. Vijf minuten voor tijd kwam de ultieme kans maar kapitein Shirokov miste een penalty. Zenit kon daarna geen vuist meer maken en is uitgeschakeld.