Phoenix brengt deluxe-album uit met 71 extra nummers
Foto: rr
Het wachten voor de fans van Phoenix is bijna voorbij. Op 22 april komt het nieuwe album 'Bankrupt!' uit. De band maakte bovendien bekend dat er ook een deluxe-editie komt met maar liefst 71 extra nummers.

 De Franse indierockers van Phoenix lieten hun fans wel heel lang wachten. In 2009 wonnen ze nog een Grammy Award met hun plaat 'Wolfgang Amadeus Phoenix', maar daarna werd het akelig stil rond de Fransmannen. 

Eind vorig jaar lekte uit dat er een nieuw album op komst was. De opnames daarvan verliepen zelfs zo vlot dat op 18 februari de nieuwe single van het viertal, 'Entertainment', al uitgebracht werd. Het album wordt uitgebracht op 22 april, maar ondertussen raakte ook bekend dat er een speciale editie van het album komt.

Op die 'deluxe-plaat' zullen maar liefst 71 nummers staan. De band kondigt aan dat er voor meer dan een uur aan demo's en sketches op zullen staan. Het nummer 'Aristotle' zal zelfs maar één seconde duren. 

'Bankrupt!' wordt het vijfde album voor de Franse rockers. Ze hebben er sinds 2011 aan gewerkt. Op vrijdag 5 juli staat Phoenix op Rock Werchter, waar ze hun nieuw album komen voorstellen.