Jelle Van Damme twee matchen geschorst
Foto: Photo News
De Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond heeft Jelle Van Damme veroordeeld tot een schorsing van twee matchen en een met uitstel na zijn uitsluiting in de competitiewedstrijd van zaterdag uit bij Oud-Heverlee Leuven (0-4). Oorspronkelijk was de Standard-speler drie matchen effectief geschorst. Door de schorsing mist Van Damme de wedstrijd van zaterdag op de laatste speeldag van de reguliere competitie tegen Lokeren en de eerste wedstrijd in Play-off I.

Jelle Van Damme werd zaterdag op slag van rust door scheidsrechter Alexandre Boucaut naar de kleedkamer gestuurd voor een zware fout op de enkels van Thomas Azevedo. Het Bondsparket stelde maandag een schorsing van drie speeldagen en een boete van 300 euro voor, maar daar gingen de Rouches niet mee akkoord. Volgens de Luikenaars tackelde Van Damme Leuvenaar Azevedo niet met opzet om zo zijn tiende gele kaart van het seizoen te pakken.

Daarna vergeleken ze de overtreding met die van enkele weken geleden van Anderlecht-speler Sacha Iakovenko op Stijn De Smet van Waasland-Beveren. Iakovenko kreeg daarvoor een schorsing van drie speeldagen, waarvan twee voorwaardelijk. De Rouches oordeelden dan ook dat twee speeldagen voorwaardelijke schorsing voor hun aanvoerder voldoende was.

 'Hoewel Van Damme niet de intentie had om Azevedo te blesseren was zijn tackle toch te gevaarlijk en van dien aard dat deze de fysieke integriteit van zijn tegenstander zwaar bedreigde', motiveerde de Geschillencommissie. Standard heeft al laten weten dat het niet in beroep zal gaan tegen de schorsing.