Google verwijdert advertentieblokkers uit Play Store
Foto: pocketnow
In een opmerkelijke verwijderactie in de Play Store heeft Google enkele Android-apps geschrapt die advertenties kunnen blokkeren. Het is de eerste keer dat Google apps verwijdert die geen slechte bedoeling hebben.

Al hangt het er natuurlijk van af hoe je 'slechte bedoelingen' interpreteert. Google, en vele andere applicatiebouwers, verdienen namelijk een aardige cent met het tonen van advertenties op Android-toestellen. 

Het technologiebedrijf heeft nu besloten om de voorwaarden voor Android-ontwikkelaars iets strikter te interpreteren en dergelijke reclameblokkers te weren.

In sectie 4.4 van de Distributieovereenkomst voor Android-ontwikkelaars staat het volgende te lezen: 'U gaat ermee akkoord geen activiteiten te zullen uitvoeren die de service van Android Market kunnen onderbreken of verstoren, inclusief de ontwikkeling of distributie van Producten die de apparaten, servers, netwerken of andere eigendommen of services van derden kunnen verstoren, onderbreken, beschadigen of hier zonder toestemming toegang toe kunnen verkrijgen'.

Het is natuurlijk een kwestie van interpretatie, maar strikt genomen verstoren de apps die door Google werden verwijderd, zoals het populaire Adblock Plus, de functionaliteit van bepaalde diensten, door advertenties niet te tonen.

Het is niet de eerste keer dat Google applicaties uit de Play Store verwijdert. Maar doorgaans doet het dat enkel met apps die slechte bedoelingen hebben en door de mazen van hun beveiligingsnet geglipt zijn.