Veilig dingen delen in de Kamers van Windows Phone 8
Foto: rr
Een van de nieuwigheden aan Windows Phone 8 zijn de Kamers. Hiermee wordt het mogelijk om informatie te delen met een select groepje contactpersonen.

Windows Phone 7-toestellen beschikten al over Groepen; een slimme functie die je in een oogopslag laat zien wat een bepaalde groep vrienden of collega’s zoals bezighoudt. De Kamers van Windows Phone 8 gaan nog een stap verder. Met deze feature kan je ook echt informatie gaan delen met een select clubje contactpersonen.

Kamers bieden verschillende mogelijkheden. Om te beginnen kun je er chatgesprekken voeren met alle deelnemers tegelijk. Daarnaast heb je de mogelijkheid om kalenders en OneNote-notities te delen, en om foto’s en video’s uit te wisselen.

Om een Kamer te creëren klik je op de Personen-hub en blader je naar het onderdeel Samen. Zoals je daar zult zien, is de Groepen-functie ook nog steeds beschikbaar in Windows Phone 8. Klik op het plusteken, kies vervolgens Nieuwe Kamer toevoegen en geef de virtuele ruimte een toepasselijke naam.

Kamers zijn uitsluitend toegankelijk op uitnodiging en veilig afgesloten van de buitenwereld. De mensen die je uitnodigt ontvangen een sms met een koppeling naar de ruimte. Dat die andere deelnemers ook een Windows Phone 8-toestel moeten bezitten, spreekt voor zich.