Kenzo ontwerpt luipaardsneakers voor Vans
Foto: Kenzo/Vans
Modehuis Kenzo en het Californische schoenenlabel Kenzo breien een vierde hoofdstuk aan hun succesvolle samenwerkingen uit het verleden. Dat resulteert dit keer in een collectie met de naam 'Clouded Leopard' en omvat zes kleurrijke interpretaties van de klassieke Vans sneakers, met panterprint.

Humberto Leon en Carol Lim, creatieve directeurs van het modehuis Kenzo, deden in januari van 2012 hun panterinspiratie op in de jungle van Thailand. Die inspiratie resulteerde eerder in een zomercollectie in het teken van vlekkenpatronen in alle denkbare tinten en krijgt nu een vervolg nu met een collectie van zes sneakers met nevelige luipaardprint in oker, oranje, blauw, groen en kaki.

Eerder pakte Kenzo al de bekende Era sneaker van het schoenenlabel aan met bloemen- en fruitprints en ook dit keer werden zowel de Vans Authentic als Slip-On sneakers bewerkt.

De 'Clouded Leopard' collectie werd tijdens de Parijse modeweek voorgesteld en is vanaf 1 april verkrijgbaar in Kenzo-winkels, op kenzo.com en bij geselecteerde shops waaronder Opening Ceremony, Colette, Lane Crawford en IT China.