Rondebarometer toont weinig vertrouwen in nieuwe methodes van Sky
Foto: Pete Goding/Imageglobe
Na de Tirreno-Adriatico is het tijd voor een nieuwe evaluatie van de klassieke renners met het oog op de Ronde van Vlaanderen. Peter Sagan blijft autoritair uw favoriet en breidt zijn voorsprong zelfs uit op de concurrentie. De nieuwe voorbereidingsmethode van Team Sky boezemt u dan weer weinig vertrouwen in, Geraint Thomas en Edvald Boasson Hagen kunnen maar weinig lezers overtuigen.

Bekijk hier de huidige stand in onze barometer en kies zelf je top-drie.

De barometer geeft steeds weer welke toprenners er op dit moment blijk geven van een uitstekende conditie. Hun plaats in de stand is afhankelijk van hun resultaten in de verschillende voorjaarskoersen, maar vooral ook van jouw stem. Duid dagelijks jouw top-drie aan en bepaal mee wie er als topfavoriet op 31 maart in 'Vlaanderens Mooiste' van start gaat.

Peter Sagan bewees in Tirreno-Adriatico dat hij alles kan: klimmen, vlammen én sprinten. Wat heb je nog meer nodig om Milaan-Sanremo te winnen? De Slovaak van Cannondale blijft dus zonder de minste twijfel uw grote favoriet, hij overtuigt bijna 18% van de stemmers. Toch verrassend is het verschil met nummer twee, Fabian Cancellara, maar 12,5%. De Zwitser heeft een bleek voorjaar achter de rug, maar een man met zijn palmares mag je nooit afschrijven.

Beste Belg in de Barometer blijft Tom Boonen op een vierde plaats. Hij ziet het verschil met Omega Pharma-Quick.Step-ploegmaat Sylvain Chavanel weer wat oplopen, maar de chauvinisten onder u behouden toch het vertrouwen in Tornado Tom. En wat als de mannen van Lefevere met twee schaduwfavorieten het ploegenspel slim speelt?

Team Sky liet zijn kopmannen dit voorjaar niet opdraven in Parijs-Nice of de Tirreno-Adriatico, al wil het wielercliché dat je enkel met koerskilometers in de benen je topvorm kan bereiken. Geraint Thomas en Edvald Boasson-Hagen bereiden zich in stilte, in ideale omstandigheden en buiten het oog van de camera's voor op de Primavera. Als de Britten winnen op de Via Roma, gooien ze het hele wielerbestel mogelijk wel omver. Maar u overtuigen doen ze voorlopig niet: Thomas blijft met een schamele 6% op de zevende plaats staan, en ook de hype rond alleskunner Edvald Boasson-Hagen is gaan liggen, de Noor boezemt maar 3% van u vertrouwen in.

Wie staat voor u met stip op één? Of mist u nog een naam tussen de twintig favorieten? Reageer dan op dit artikel en vertel ons wie een plaatsje verdient in de barometer en wie eruit moet.

Bekijk hier de huidige stand in onze barometer en kies zelf je top-drie.