Binnen enkele uren houdt Samsung zijn nieuwste Android-supersmartphone boven de doopvont. Een Chinese gadgetblog pakt uit met erg gedetailleerde beelden van wat wel eens de nieuwe Galaxy S4 zou kunnen zijn.

Over de nieuwste telg uit de Galaxy S-reeks vloeide al heel wat inkt en verschenen de afgelopen maanden tal van geruchten. Nu de lancering dichterbij komt, nemen ook de lekken in alle hevigheid toe.

Vannacht, omstreeks 1 uur Belgische tijd, wordt het nieuwe vlaggenschip van Samsung aan de wereld getoond op een evenement in New York. In de aanloop naar dat evenement zijn er nieuwe gedetailleerde foto's van het toestel opgedoken op een Chinese gadgetblog, die ontdekt werd door The Verge.

Volgens de beschrijving zou de Galaxy S4 een 4,99-inch Full HD-display krijgen, 7,7 millimeter dik zijn en 138 gram wegen. Verder zou het toestel een 13-megapixelcamera krijgen - een boost van het 8-megapixelexemplaar uit de Galaxy S3, het vorige vlaggenschip. Ook de chips die Samsung gebruikt om de telefoon aan te sturen zouden flink opgewaardeerd worden. 

Qua design houdt Samsung vast aan de richting die het is ingeslagen met de Galaxy S3. Iets dat eerder ook al bleek uit de plaagfoto die het bedrijf eerder zelf al de wereld instuurde. 

Of het Chinese lek accuraat blijkt en of dit nu echt de nieuwe Samsung-supertelefoon voor 2013 wordt, komen we vannacht te weten bij de lancering. Wij hebben in ieder geval een man ter plaatse die meteen zijn eerste indrukken over het nieuwe toestel zal inseinen.