Welke dingen boycotten je productiviteit?
Foto: jobat.be
Na een drukke werkweek toch de indruk hebben dat je maar weinig gedaan hebt, het is ongetwijfeld een herkenbaar gevoel voor veel werknemers. Maar welke zaken zijn nu absoluut nefast voor je productiviteit?

Rommelig bureau

Hoe rommeliger je bureau erbij ligt, hoe minder productief je te werk kan gaan. Zo speel je al makkelijk tien minuten kwijt wanneer je in een berg papieren op zoek moet gaan naar dat document waar je baas naar vraagt. Een post-it is handig om je aan zaken te herinneren, maar niet zo handig wanneer deze staat te pronken tussen honderd andere belangrijke post-its. Hou je werkplek daarom zo netjes en kaal mogelijk. Zo kan je niet alleen overzichtelijker werken, maar vind je ook veel vlugger zaken terug.

Multitasken

Meerdere dingen tegelijk doen, zorgt er vaak voor dat je maar weinig écht gedaan krijgt en dat je dus maar weinig van je to-do-lijstje mag schrappen. Probeer in de mate van het mogelijke toch taken één voor één af te werken, zonder tussendoor nog je e-mails te beantwoorden etc.

Belofte maakt schuld

Wie op kantoor bekend staat als diegene die op alles ja zegt, komt uiteindelijk maar weinig aan zijn of haar eigen werk toe. Door aan iedereen te beloven dat je hun presentatie wel zult nalezen of die nieuwsbrief wel zal opstellen, verwaarloos je eigenlijk je eigen werk. Geef gewoon eerlijk toe aan je collega wanneer het niet past, uiteindelijk ben jij de enige verantwoordelijke voor je eigen werk.

>

>

>

>