Meer sneeuw op komst
Foto: Herman Rogge
Vandaag krijgen we zon, maar plaatselijk kan er nog steeds sneeuw uit de lucht vallen. Ook morgen en in het weekend worden regen en sneeuw verwacht. De temperaturen blijven voorlopig rond het vriespunt schommelen.

Er is donderdagmiddag een afwisseling van zon, wolkenvelden en enkele lokale buien van sneeuw, smeltende sneeuw of korrelhagel. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen. De maxima bedragen min 3 graden in de Ardennen en 0 tot plus 4 graden elders.

Donderdagavond verdwijnt de buienactiviteit en worden de opklaringen breder.Donderdagnacht is het helder tot licht bewolkt en de temperatuur daalt naar waarden tussen min 1 graad vlak aan zee, rond min 7 graden in het centrum en tot min 15 graden op de Hoge Venen. Aan het eind van de nacht neemt de bewolking toe over het westen van het land.

Vrijdag wordt het overal bewolkt met wat lichte sneeuw die later in Laag- en Midden-België overgaat in wat lichte regen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen. De maxima liggen rond het vriespunt in de Ardennen en bedragen tot plus 5 graden aan zee.

In het weekend is het meestal bewolkt met af en toe regen en in de Ardennen ook sneeuw. Vooral aan zee staat er ook vrij veel wind. De middagtemperatuur varieert tussen 2 graden in Hoog-België en zowat 6 graden elders. De eerste helft van de volgende week verloopt wisselvallig en het blijft te koud voor de tijd van het jaar.