Overvaller van 15 apotheken vrijgelaten
De overvaller van minstens vijftien apotheken in Brussel en in de Rand is weer op vrije voeten. Hij werd onder voorwaarden vrijgelaten, bevestigt het Brusselse parket.

De apothekers in de Brusselse Rand konden begin december weer rustig slapen toen bekendgemaakt werd dat de 27-jarige Albanees, die minstens vijftien apotheken overvallen had in drie weken, opgepakt was door de politie. De verdachte, zonder domicilie in België, sloeg onder meer toe in Laken, Ganshoren, Dilbeek, Molenbeek, Anderlecht, Vilvoorde en Zaventem. Op 19 november sloeg hij zelfs toe in drie zaken: in Molenbeek, Laken én Anderlecht.

Op basis van tips van de politie van Grimbergen bij de Brusselse politie konden twee verdachten opgepakt worden: de 27-jarige Albanees en zijn 22-jarige chauffeur. Die laatste werd na verhoor al snel onder voorwaarden vrijgelaten. Hij ontkende iets af te weten van de feiten.

Een maand geleden werd ook de andere verdachte vrijgelaten, maar dat nieuws raakte nu pas bekend. ‘Hij werd door de raadkamer vrijgelaten onder voorwaarden en op borg', zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket.

Apotheker Joost Jappens uit Koningslo, die op 23 november overvallen werd door de man, was begin december erg blij toen hij het nieuws van de arrestatie vernam. ‘Alle collega's zullen tevreden zijn', zei hij toen.