Politie schiet dolle schutter neer in New York
Schutter Kurt Myers. Foto: Reuters

De 64-jarige dader van een dodelijke raid in het noordwesten van de staat New York is donderdagochtend doodgeschoten door de politie. Woensdag had de man bij twee schietpartijen vier mensen gedood, twee anderen raakten zwaargewond.

De man, Kurt Myers, verschool zich sinds woensdag in een verlaten gebouw in Herkimer, een stadje 360 kilometer ten noordwesten van New York.

‘Donderdagochtend zijn de ordetroepen het gebouw binnengevallen. Ze hebben de verdachte neergeschoten nadat die eerst naar hen had geschoten', zei Andrew Cuomo, gouverneur van New York. Hij merkte nog op dat verder niemand bij de actie gewond raakte.

Woensdagochtend had de man zijn appartement in Mohawk in lichterlaaie gezet. Volgens de politie bezocht Myers nadien een kapperszaak in de buurt van zijn flat. Daar sprak de man enkele woorden waarna hij het vuur opende. Myers doodde daarbij een 68-jarige en een 57-jarige klant, twee anderen raakten zwaargewond.

Daarna reed de dader met de wagen naar Herkimer. In een carwash annex garage doodde hij vervolgens nog twee klanten. Hij liet daarop zijn wagen achter en verschool zich in het gebouw waar hij later neergeschoten werd.

Joseph D'Amico, verantwoordelijke van de politie van New York, gaf woensdag al aan dat niemand weet wat de dader bezielde.