Verkeer Eurostar en Thalys blijft verstoord
Het slechte weer blijft de hogesnelheidslijnen teisteren. Foto: Bart Dewaele

Het Eurostar- en Thalys-verkeer verloopt ook donderdag nog moeizaam. Bij de twee hogesnelheidstreindiensten zijn verschillende treinen op de trajecten Londen-Brussel (Eurostar) en Parijs-Brussel (Thalys) afgeschaft vanwege het slechte weer. Daarnaast zijn er vertragingen mogelijk op de twee netwerken.

Donderdag werden al verschillende Eurostar-treinen op de lijn Brussel-Londen afgeschaft en in de loop van de dag kunnen nog andere treinen afgeschaft worden, zegt Eurostar in een persbericht. Daarnaast zijn er vertragingen van een dertigtal minuten mogelijk op het volledige netwerk.

Bij Thalys zijn er vooral problemen op de trajecten Parijs-Brussel en Parijs-Oostende. Dat staat te lezen op de website. Verschillende treinen werden al afgeschaft. Er zijn bovendien vertragingen mogelijk van 10 tot 45 minuten op het volledige net.Thalys verwacht ook op vrijdag weer vertragingen op heel het netwerk.

Eurostar meldt nog dat reizigers hun tickets voor de afgeschafte treinen kunnen omruilen of hun geld kunnen terugkrijgen. Thalys-reizigers kunnen dan weer alle tickets geldig op 14 maart omruilen volgens beschikbaarheid van de plaatsen of hun geld terugkrijgen bij het initiële verkooppunt.

De twee hogesnelheidstreindiensten benadrukken nog dat het normaliseren van het verkeer de komende dagen afhangt van de weersomstandigheden. Alle informatie is terug te vinden op de websites www.thalys.com en www.eurostar.com