Stadssecretaris Bergen in verdenking gesteld
Pierre Urbain. Foto: AVPRESS

Pierre Urbain, stadssecretaris van Bergen, wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, misbruik van vertrouwen en inbreuken op de bankenwetgeving. Dat heeft het Bergense parket, dat hem in verdenking heeft gesteld, gemeld. Urbain werd ondertussen vrijgelaten onder voorwaarden.

Naast Urbain zijn nog drie personen voor dezelfde feiten in verdenking gesteld. Twee van hen zijn ook in verdenking gesteld voor valsheid en het gebruik van valse stukken. De drie werden aangehouden.

Christian Henry, procureur des konings van Bergen, meldde dat de vier betrokken zouden zijn bij bedrijven die als postbusfirma's gevestigd waren in België, Luxemburg en Nederland. Die bedrijven lokten mensen met financiële investeringen met hoog rendement. De slachtoffers kregen rendementen van 15 tot 20 procent beloofd.

Onderzoek al half jaar gaande

Het onderzoek naar de bedrijven is al ongeveer anderhalf jaar aan de gang, aldus het parket. Begin maart schreef het blad Télé Moustique al dat er huiszoekingen waren verricht bij Urbain. Het blad stelde toen dat de stadssecretaris directeur zou zijn van vennootschappen in Panama. Daarmee zou Urbain de wet overtreden, aangezien een stadssecretaris geen commerciële activiteiten mag uitvoeren.