De Rode Duivels beginnen maandag aan hun voorbereiding op de dubbele WK-kwalificatie-interland tegen Macedonië. Vooral de uitwedstrijd op 22 maart in Skopje belooft lastig te worden voor onze nationale trots. 'We willen altijd van onze eigen sterkte uitgaan', vertelde bondscoach Marc Wilmots donderdag tijdens de bekendmaking van de selectie in de bondsgebouwen in Brussel.

‘Maar je moet ook naar de tegenstander kijken om de goede tactiek te kiezen en de juiste spelers op de juiste plaats te zetten', aldus Wilmots.

Macedonië, 73e op de FIFA-ranking, bouwde de afgelopen wedstrijden een uitstekende thuisreputatie op. Zo werd er gewonnen tegen Servië (1-0) en vriendschappelijk tegen Denemarken (3-0). Kroatië kwam dan weer op de derde speeldag in groep A met de schrik vrij in de Philip II Arena in Skopje. De Kroaten kwamen snel 1-0 achter en konden pas in de tweede helft de scheve situatie rechtzetten (1-2). ‘Macedonië is een degelijke ploeg met een goeie bondscoach en ze kunnen terugblikken op enkele goeie resultaten. Tegen Denemarken speelden ze een sterke wedstrijd, maar ze zijn uitgebreid gescout en we kennen hun sterke en zwakke punten. Het zal dus een beetje oorlog worden in Skopje, maar we spelen elke wedstrijd om te winnen, de punten bekijken we nadien wel. De weg naar het WK is immers nog lang. Het gaat nog maar om de vijfde en de zesde wedstrijd in deze kwalificaties. Ook als we verliezen tegen Macedonië zijn we helemaal nog niet uitgeschakeld. Net zoals we bij winst ook niet gekwalificeerd zijn', besloot Wilmots. (belga)