Glen De Boeck verlengt contract bij Waasland-Beveren
Foto: BELGA

Coach Glen De Boeck heeft zijn contract bij Waasland-Beveren met één jaar verlengd. Dat melden de Waaslanders donderdag op de clubwebsite.

‘Na de onderhandelingen deze week ondertekende de trainer eerder vandaag zijn contract. Het bestuur, de club en haar spelers zijn ontzettend blij met dit nieuws en wensen de coach nog heel veel succes', klinkt het donderdag bij de Wase eersteklasser.

De 41-jarige De Boeck kwam eind november 2012 als opvolger van de ontslagen Dirk Geeraerd in dienst bij het toen in degradatienood verkerende Waasland-Beveren en leidde de club na een 19 op 39 opnieuw naar veilige oorden in het klassement. Met nog één speeldag te gaan in de reguliere competitie staat Waasland-Beveren op een dertiende plaats in de stand en speelt het Play-Off II.

De voormalige verdediger van Boom, KV Mechelen en Anderlecht begon zijn trainerscarrière in 2005 als assistent bij Anderlecht. Bij Cercle Brugge debuteerde hij als hoofdtrainer in 2007, drie jaar later verkaste hij naar Germinal Beerschot. Na enkele maanden al werd hij op het Kiel ontslagen wegens slechte resultaten en kritiek op het bestuur. In de zomer van 2011 vond hij onderdak in Nederland bij VVV, maar ook dat avontuur duurde slechts enkele maanden.