Explosies vlakbij ministeries in Bagdad
Soldaten van het Iraakse leger komen samen op de plaats waar één van de bomaanslagen plaatsvond. Zeker 18 mensen werden gedood bij die aanslagen, 30 mensen raakten gewond. Foto: REUTERS
In het centrum van de Iraakse hoofdstad Bagdad waren er donderdag verschillende explosies. Het gaat om drie aanslagen met autobommen. Een bron bij de veiligheidsdienst liet weten dat de ontploffingen vlakbij enkele ministeries plaatsvonden. De aanslagen eisten 18 doden en 30 gewonden.

De drie explosies vonden plaats vlakbij de ministeries van Buitenlandse Zaken en Cultuur en een afdeling van het ministerie van Communicatie. De aanslagen eisten 18 doden en 30 gewonden. Dat is vernomen in veiligheidskringen en uit medische bron.

Na de explosies probeerden enkele gewapende mannen het ministerie van Justitie binnen te dringen. Dat ministerie bevindt zich in de zwaarbewaakte Groene Zone.

Het geweld komt er op een moment dat de crisis tussen de door sjiieten geleide regering en de soennitische minderheid in Irak zich verdiept. Soennitische opstandelingen hebben het vaak gemunt op Iraakse regeringsfunctionarissen en veiligheidstroepen.