De Brusselse politie heeft woensdagnamiddag een 36-jarige drugsdealer opgepakt. Dat lukte pas na een lange en wilde achtervolging, die tot op de E40 naar Leuven leidde. Daar verzette de dertiger zich nog zo hevig tegen zijn arrestatie dat een agent er enkele gebroken ribben aan overhield. Dat meldt het Brusselse parket.

Een politiepatrouille merkte de dertiger rond 16 uur op in de Majoor René Dubreucqstraat in Elsene. Toen de man de agenten opmerkte, maakte hij rechtsomkeert met zijn wagen en ging ervandoor, achternagereden door de politie.

Er ontspon zich een achtervolging waarbij de vluchter, ondanks het drukke verkeer, snelheden tot 100 kilometer per uur haalde en bijna een voetganger overreed. Onderweg wierp hij een plastic tas uit de wagen. Hij reed via de Belliardtunnel naar de E40. Op die snelweg probeerde hij herhaaldelijk de politiewagen van de baan te rijden.

Gebroken ribben

Andere politiepatrouilles waren hun collega's intussen komen versterken en uiteindelijk kon de vluchter worden klemgereden. Hij ging de agenten nog te lijf maar kon worden overmeesterd. Hij bleek een vals Nederlands paspoort bij te hebben en in de weggeworpen zak zat 278 gram cannabis, verdeeld in kleine dosissen.

De politie bracht de dertiger over naar het ziekenhuis, maar toen een arts verklaarde dat hij niets had, ging hij opnieuw door het lint. Na een schermutseling met de politie, waarbij één agent enkele ribben brak, kon hij opnieuw worden overmeesterd.