WiFi-service op het vliegtuig
Binnenkort is het mogelijk om te surfen op het vliegtuig. Air France en KLM gingen een samenwerking met Panasonic Avionics aan. Het gezamenlijke project bestaat uit het aanbieden van een WiFi-service aan boord van langeafstandsvluchten.

Het project is nog in haar testfase, maar als alles meezit, kunnen reizigers binnen niet al te lange tijd genieten van internet aan boord van een vliegtuig. Negen maanden lang wordt de WiFi-service geëvalueerd. In die periode zijn reizigers zelfs op het vliegtuig verbonden met de rest van de wereld via hun laptop, smartphone of tablet. Het maakt niet uit in welke klasse ze vliegen, tegen betaling kan iedereen een internetverbinding krijgen.

Ook vliegtuigmaatschappijen zijn zich ervan bewust dat het steeds belangrijker wordt om voortdurend verbonden te zijn met het internet. Het doel van Air France en KLM is om op lange termijn een permanente connectiviteit aan boord te hebben. Dit experiment is een eerste stap om dat doel te bereiken.

Op vluchten binnen de Verenigde Staten wordt er al langer WiFi aangeboden. Ook de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en Etihad Airways van de Verenigde Arabische Emiraten bieden de service aan op hun langeafstandsvluchten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in