De Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow heeft een nieuw kookboek uitgebracht. Daarin geeft ze toe dat haar kinderen een streng dieet moeten volgen dat weinig koolhydraten en geen gluten bevat.

In ‘It's All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great' vertelt Paltrow dat ze probeert te vermijden dat haar man Chris Martin en hun twee kinderen pasta, brood en rijst eten. Al moet ze toegeven dat haar 8-jarige dochter Apple en 6-jarige zoon Moses het niet altijd makkelijk vinden om zich aan dat dieet te houden. 'We hebben soms last van die typische honger die gepaard gaat met het vermijden van koolhydraten,' aldus Paltrow.

In het boek schrijft ze: ‘Iedere voedingsdeskundige, dokter en gezondheidsbewuste persoon die ik ooit heb ontmoet is het erover eens dat gluten moeilijk worden verteerd en dat velen van ons er intolerant of allergisch voor zijn.' Toch wordt het dieet dat Paltrow in haar nieuwste boek promoot op gemengde reacties onthaald. Sommigen vinden dat de ster een gezond voorbeeld stelt, terwijl anderen van mening zijn dat ze te streng is voor haar kinderen.