De E40 richting kust is volledig versperd door een zestal ongevallen tussen Beernem en Oostkamp. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Bij het zwaarste ongeval reed een auto in op een bestelwagen die bij een eerdere slippartij betrokken was. Door de ongevallen staat er een file van Aalter tot Oostkamp.

Door de plotse sneeuwval was de snelweg vlak voor Brugge donderdagochtend verraderlijk glad. Op de E40 tussen Beernem en Oostkamp gebeurde een zestal slippartijen. Bij het zwaarste ongeval reed een wagen net voor de afrit Beernem met hoge snelheid in op een bestelwagen die bij een eerdere botsing betrokken was. Over mogelijke slachtoffers is nog niets bekend.

Door de ongevallen is de E40 richting kust in Beernem volledig versperd. Bovendien staat er een file vanaf Aalter. In de staart van de file is daar nu ook een ongeval met twee vrachtwagens gebeurd. Daardoor zijn ook in Aalter twee rijstroken versperd.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om in Aalter de afrit te nemen. Het is ook aangewezen om vanuit Gent langs de expresweg richting Brugge te rijden.