Junko Kawada kwam maar enkele punten te kort waardoor ze uiteindelijk de Zweed Pontus Johansson van restaurant Saiko uit Malmö moest laten voorgaan.
Aan de wedstrijd namen acht restaurants uit evenveel landen deel. De sushicreaties werden door een publieksjury beoordeeld op originaliteit, smaak, techniek en presentatie.
De sushi’s van de Antwerpse sushibar, met typisch Belgische ingrediënten zoals grijze garnalen, paling in 't groen en chocolade, werden ook in de Japanse media geroemd.
Alle belangrijkste Japanse tv stations volgden de wedstrijd intens. Vooral de sushi van tonijntartaar met de zacht bittere smaak én het fijne parfum van chocolade was zowel voor de publieksjury als de aanwezige media een aangename verrassing.
'Ik ben met een heel goed gevoel uit Japan terug gekeerd', zegt Kawada die sinds 2008 sushi maakt in haar restaurant in Antwerpen. 'Met mijn tweede plaats voor België heb ik toch bewezen dat de sushi’s van Ko’uzi in een mondiale wedstrijd en beoordeeld door een Japans publiek qua creativiteit en ideale smaakversmelting best hun mannetje kunnen staan. En zelfs tot de beste mogen worden gerekend.'