'Dit jaar nieuwe Arctic Monkeys-plaat'
In 2011 stonden Arctic Monkeys op Rock Werchter. Foto: Koen Bauters
Er komt dit jaar een nieuw album van Arctic Monkeys. Dat heeft drummer Matt Helders verklapt. De Britse indierockers werken ditmaal niet met Josh Homme als producer, maar nemen de plaat helemaal zelf op.

Het is intussen twee jaar geleden dat Arctic Monkeys nog een album uitbrachten: 'Suck it and see' in 2011. Daarna hebben frontman Alex Turner en zijn kompanen vooral veel opgetreden.

Maar nu zijn de opnames van het nieuwe album volop bezig, vertelde drummer Matt Helders aan het Britse muziekmagazine NME. 'We nemen de plaat op in Amerika in een bijzonder ontspannen sfeer', zegt Helders. 'In de woestijn hebben we al heel wat geschreven en opgenomen. Zonder Josh Homme (Queens of the Stone Age-frontman en producer van hun vorige twee cd's, nvdr) ditmaal, ja.'

Het nieuwe album klinkt bijzonder '2013', zegt de drummer. 'En het zou stom zijn om een als 2013 klinkend album niet in 2013 uit te brengen, toch? Maar we leggen onszelf geen deadlines op, we moeten er eerst weer helemaal inkomen.'

In 2012 bracht Arctic Monkeys 'R U Mine' uit, een single die het in heel wat landen enorm goed deed en zonder twijfel op het nieuwe album zal belanden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig