Mobiele Gmail in een nieuw kleedje
Foto: google
Google heeft zopas het design van zijn mobiele Gmail opgefrist. Wie de maildienst met de browser van zijn smartphone bezoekt, krijgt een nieuwe Gmail te zien die sterk doet denken aan het design dat Google recent ook zijn iOS-apps aanmat.

'Na de lancering van de vernieuwde app voor de iPhone en de iPad in december hebben we van veel mensen te horen gekregen dat ze de nieuwe lay-out wel konden smaken. Ook de nieuwe functies zoals de verbeterde zoekfunctie en de integratie met Google Agenda werd op prijs gesteld. Vandaag rollen we een gelijkaardige opgefriste look uit voor de mobiele Gmail-webapplicatie.' Dat staat te lezen op de Google Plus-pagina van Gmail.

Ook de Chrome-plugin om Gmail offline te kunnen gebruiken, werd in dit nieuwe jasje gestopt. Google heeft voor de meeste platformen aparte apps voor Gmail, maar blijft dus ook inzetten op mobiele webtoepassingen. 

De nieuwe webapp van Gmail is er voor gebruikers van Android, BlackBerry, iOS en de Kindle Fire. Opvallende afwezige in dat rijtje is Windows Phone, dat met de oude lay-out blijft opgescheept zitten. Gezien de voortdurende twisten tussen Microsoft en Google is dat niet bepaald verrassend, maar ondanks de sterk verbeterde mobiele Internet Explorer blijven Windows Phone-gebruikers achtergesteld door Google.

Je kan de nieuwe mobiele Gmail in actie zien door met de browser van je smartphone naar gmail.com te surfen.