Nokere Koerse afgelast wegens winterweer
Foto: PHOTOPRESS.BE
De organisatoren van Nokere Koerse-Danilth Classic hebben dinsdag na de vergadering met de sportdirecteurs en de UCI in het gemeentehuis van Kruishoutem beslist om de 68e editie van de wielerwedstrijd op woensdag 13 maart af te gelasten omwille van het winterweer.

De beslissing werd genomen in samenspraak met de jury en de veiligheidsdiensten, meldt de organisatie. De aanhoudende sneeuw heeft dinsdag bepaalde gedeeltes van het parcours zeer gevaarlijk gemaakt.

Ook Kuurne-Brussel-Kuurne (1.1) van 24 februari werd al afgelast omwille van de barre weersomstandigheden.

'Het is onverantwoord om er op deze wegen een peloton door te jagen. Ik kan de veiligheid van de karavaan hoegenaamd niet garanderen', stelt koersdirecteur Rony De Sloovere. 'Ik heb het parcours daarnet nogmaals bekeken en door de felle wind zijn er opnieuw sneeuwophopingen. Vannacht geven ze opnieuw vriesweer en kans op winterse neerslag. Wij kunnen dan ook niets anders doen dan onze wedstrijd afgelasten. Een pijnlijke beslissing maar de enige echte juiste', gaf De Sloovere mee.

Geen wedstrijd, wél VIP-gebeuren

Er mag dan wel geen wedstrijd zijn, het VIP-gebeuren gaat wel degelijk door. 'Wij hebben niet minder dan 1250 genodigden die inschreven om aanwezig te zijn. Wij kunnen die mensen die op vijf verschillende locaties verspreid zitten toch niet in de kou laten staan', verduidelijkt voorzitter Marc Van Cauwenberghe. 'Het feest gaat dus gewoon door, al zal dat door onze spijtige beslissing bij velen een naar gevoel mee zich meebrengen.'

'Ik zit al 51 jaar in het bestuur van Nokere Koerse-Danilith Classic en nog nooit moesten we afgelasten. Wij zullen onze VIP's verder informeren via onze website (nokerekoerse.be), waar ze terecht kunnen en welke speciale maatregelen we getroffen hebben om hen ter plaatse te brengen.'