Teambaas RadioShack Leopard: 'Wij willen oude Andy terug'
Foto: Photo News
Andy Schleck (27) raakt voorlopig maar niet uit het sukkelstraatje. De winnaar van de Tour 2010 gaf maandag tijdens de zesde rit van Tirreno-Adriatico op en trok daarmee de lijn van zijn ontgoochelend seizoensbegin door.

De ellende begon voor Schleck toen hij vorig jaar tijdens de Dauphiné een breuk in het heiligbeen opliep. De Luxemburger miste daardoor de Ronde van Frankrijk en moest ook een kruis maken over het najaar met onder meer de Olympische Spelen en de Vuelta.

Met hernieuwde moed begon de jongere broer van Frank aan het nieuwe seizoen maar ook in 2013 stapelt hij tot dusver de teleurstellingen op. Zowel in de Tour Down Under als de Ronde van de Middellandse Zee gaf Schleck op, terwijl in de Tirreno afgelopen week bleek dat hij nog heel ver van zijn beste vorm is verwijderd.

'Het is erg jammer dat Andy heeft opgegeven', zegt teambaas Luca Guercilena op de website van RadioShack-Leopard. 'Hij heeft al vooruitgang gemaakt maar de wedstrijdomstandigheden waren te zwaar. Zijn conditie verbetert maar hij is nog niet klaar voor zo'n fysiek veeleisende etappe als vandaag (maandag). We vermoeden dat zijn zware crash van vorig jaar hem mentaal nog steeds parten speelt. Andy moet nu hard werken aan zijn herstel zodat hij deze periode achter zich kan laten. Wij willen de oude Andy terug.'