Ergste sneeuwbuien achter de rug
Foto: BELGA
De ergste sneeuwbuien zijn dinsdagvoormiddag achter de rug. Tegen de middag wordt het aan de kust en in het westen droog met opklaringen, maar in het oosten en het zuiden valt er tijdelijk nog sneeuw. Later wordt het ook hier droog met enkele opklaringen, maar ten zuiden van Samber en Maas blijft het de hele dag sneeuwen.

Aan zee haalt de thermometer maxima tot 1 graad, in de Ardennen is dat maximaal -5. Er waait een vrij krachtige, en aan een zee een krachtige, zeer koud aanvoelende noordoostenwind.
In de nacht van dinsdag op woensdag valt er nog enige tijd sneeuw ten zuiden van Samber en Maas, maar elders is het droog met geregeld opklaringen bij een afnemende wind. Minima 's nachts variëren van -5 tot -14 graden.

Woensdag kunnen in het westen en noorden nog winterse buien voorkomen. Over het algemeen zullen zon en wolkenvelden elkaar afwisselen. Er waait een zwakke veranderlijke wind. Aan zee wordt het maximaal 4 graden, in de Ardennen maximaal -4.

Het winterweer blijft aanhouden tot het einde van de week. Vooral 's nachts wordt het ijskoud: -2 aan zee, maar tussen -7 en -14 graden elders. Overdag wisselen zon en wolken zich af, maar vooral in het westen en noorden blijft de kans op een winterse bui bestaan. 's Middags loopt de temperatuur op tot enkele graden boven het vriespunt, behalve in de Ardennen.

Ook het weekend belooft geen beterschap. Dan blijft het sterk wisselvallig met regen, voorafgegaan door natte sneeuw en sneeuw in de Ardennen. In het weekend wordt het minder koud, maar lenteweer is nog niet in zicht.