Er komt volgend seizoen nog geen Gentse club op het hoogste basketbalniveau. Tweedeklasser Optima Gent hoopte met de inbreng van ex-basketter JR Holden de stap naar eerste afdaling te zetten, maar die plannen zijn (voorlopig) opgeborgen.

Begin februari werd het initiatief voorgesteld op een persconferentie in Gent. Dragons-voorzitter Yannick De Clercq verklaarde toen dat zijn club samen met de stichting van JR Holden het Gent Evolution Project op poten zou zetten met als einddoel een plaats in de Ethias League.


Via Twitter laat Holden, een tot Rus genaturaliseerde Amerikaan, nu weten dat het project van de baan is. 'Aan al mijn Belgische supporters: het Gent (Evolution) Project waarbij ik betrokken ben, is officieel voorbij. Het is jammer maar soms gaat het in zaken niet zoals je het hebt gepland.'

Gent-voorzitter De Clercq wil de plannen echter nog niet begraven. 'Samen zullen we dit mooie project realiseren in 2014-2015!' Over de mogelijke fusie tussen Gent Dragons en Blackhawks Stars Gent Laarne (Landelijke 1), waarover eveneens werd gesproken op de persvoorstelling, bestaat nog geen duidelijkheid.